top of page

 

 

 

 

 

 

 

   

Marshall Rosenberg, a principis dels anys seixanta va desenvolupar aquest fantàstic procés de comunicació basat en tres aspectes:

  • Autoempatia (capacitat profunda i compassiva de percepció de la propia experiència interior)

  • Empatia (capacitat d’entendre i compartir una emoció expressada per una altra persona)

  • Auto expresió honesta (capacitat d’expressar-se auténticament d’una forma que faci més probable que sorgeixi la compassió de les altres persones)   

 

 

Avui us porto 4 TIPS per aconseguir una comunicació no violenta que ens portarà a una escolta molt més profunda de nosaltres mateixos/es i a compartir amb la persona que tenim davant  des d'una assertivitat més profunda. 

1. DONAR DADES I FETS OBJECTIUS. "Quan veig que tu..."

 

Important cpoder començar amb dades i ets objetius ja que són una evidència clara que cap de les persones involucrades pot negar.

Per exemple, una cosa que a mi em molesta molt és que quan quedo amb una persona arribi tard sense motiu ni avís. Per tant segons Rosenberg el que hauria de dir-li a la meva amiga que sempre arriba tard és: "Quan veig que tu arribes tard cada vegada que quedem......" (recordem és un fet real i objectiu)

 


2. CONNECTA I EXPRESSA LES TEVES EMOCIONS. "El que em passa a mi és..."

Connecta amb l'emoció que et provoca el fet objectiu i expressa'l sense por. Aquesta emocio és i seà teva sevmpre i per tant la persona que tens davant no la podrà jutjar ni la podrà posar en dubte. 

Si seguim amb l'exemple anterior, podria continuar dient: "El que em passa a mi és que m'enfado i em sento molt trista a la vegada. 


3. EXPLICITA LES TEVES NECESSITATS.  "Perquè el que jo necessito és..."

Molt important poder saber quines necessitat no estem cobrint i que fan que les emocions anteriors estiguin presents.

 

Continuaria dient-li a la meva amiga: "Perquè el que jo necessito és que respectis el meu temps igual que jo respecto el teu."


4. FES PETICIONS O POSA LÍMITS CLARS. "És per això que et demano que..." 

Explicar fets concrets, connectar amb les nostres emocions i necessitats i expressar-ho està molt bé però si no ho acompanyem d'una petició o bé de posar límits clars és possible que aquesta conversa no porti a una transformació.

Així que per finalitzar la conversa amb la meva amiga li diria: "És per això que et demano que a partir d'ara cada vegada que quedem arribis puntual. 

Com veieu, cada dia podem trobar-nos en situacions que ens permetin posar en pràctica aquest tipus de comunicació així que no us ho penseu més i comenceu a aplicar-la. Veureu que té un gran impacte positiu en la persona que tenim davant. 

Espero que aquest post us ajudi una mica més a que les vostres relacions siguin més sanes!

Ariadna.

 

Diseño sin título (6).png

4 TIPS PER A MANTENIR UNA COMUNICACIÓ NO VIOLENTA

En les darreres setmanes en gairebé totes les sessions amb les persones que acompanyo ha sorgit en algún moment la pregunta: "I com puc dir el que penso sense que sigui entès com un atac?" i la resposta la trobem en la Comunicació No Violenta. 

bottom of page